1.ČP Biatlon NMNM

Nové Město na Moravě 29. – 30. 12. 2021

Hanka Randáková získala dvojnásobné zlato !!!

Po dlouhé závodní pauze vyrazil dorost na první kolo Českého poháru v biatlonu do Vysočina Arény v Novém Městě na Moravě. Čtyři závodníci klubu Biatlon Zadov závodili ve středu ve sprintu a ve čtvrtek ve zkráceném vytrvalostním závodě.

Nejlépe si vedla Hanka Randáková, která si z Vysočiny přivezla 2 zlaté medaile v kategorii dorostenek W17 a v rozšířené kategorii dorostenek starších 17-19 let obsadila dvakrát 7. místo. Jakub Bouška odstartoval středečním závodem svoji životní formu a obsadil 2.místo. Ve čtvrtečním závodě zajel 1.místo, posléze byl buhužel kvůli technické chybě na střelnici diskvalifikován. Agáta Tušlová si vedla velmi slušně, ve středu obsadila 8. a ve čtvrtek 10.místo. Johana Satoriová si v kategorii mladších dorostenek vyjela 13. a 9. místo.

Naši biatlonisté podali bojovné výkony, zejména v běžecké, ale i střelecké části. Přesto, že nenaplnili počet pěti dorostenců, kteří bodují pro tým, a bojovali pouze ve čyřech, získali krásné 12. místo v konkurenci 28 dorosteneckých týmů. Všichni závodníci jsou studenti Sportovního gymnázia ve Vimperku, které vytváří výborné podmínky pro trénink i závodní činnost.

Pár fotek ze závodů:                Výsledky na stránkách Českého biatlonu: