Mistovství ČR v biatlonu ve znamení zlatých medailí pro Biatlon Zadov

V termínu 5.-6.1.2022 se v Letohradě jelo MČR. Za deštivého a větrného počasí bojovali závodníci dorostu a studenti sportovního gymnázia ve Vimperku o mistrovské tituly. V sobotu 5.1. se jel závod sprintem o 2 střeleckých položkách. V kategorii M16 si nejlépe vedl Jakub Bouška, který s náskokem 22,8s získal titul Mistr ČR, v kategorii starších M17 jel svůj první start po nemoci Ondřej Šilha a po nepovedené střelbě obsadil 21.místo. Další kategorie dorostenek starších W17 byla ve znamení zlaté Hanky Randákové, která získala titul Mistr ČR s náskokem 39 s. Ve stejné kategorii bojovala Agáta Tušlová, která obsadila krásné 10.místo. Mladší dorostenky W16 závodily na stejné trati a zde Johana Satorivá jela skvěle a i dobře střílela, skončila na 6.místě.

Nedělní závod byl dlouhý, jel se za deštivého počasí a skládal se ze 4 střeleckých položek a dlouhého běhu. Dopoledne patřilo kategoriím dorostu, kde v kategorii M16 opět zopakoval své prvenství Jakub Bouška a stal se tak dvojnásobným Mistrem ČR. Ondřej Šilha si v polepšil a skončil na 18.místě. Odpoledne šli na start dorostenky, kde opět dominovala Hanka Randáková, která jela závod na jedničku a nedala svým soupeřkám žádnou šanci. Zvítězila s náskokem 1:37s. Ve stejné kategorii jela Agáta Tušlová, která bojovala o třetí příčku. Bohužel tento závod pro ni skončil 4.místem, přesto jí patří velká pochvala a gratulace. V ohni jsme měli ještě jednu mladší dorostenku Johanu Satoriovou, která potvrdila své místo v první šestce – skvělý závod.

Velké poděkování všem závodníkům Biatlon Zadov. Jsme snad jediný oddíl, který nemá střelnici a získává takovéto medailové ocenění.

V celkovém hodnocení ČP po 6ti startech:

1.místo: Jakub Bouška a Hanka Randáková, 10.místo Johana Satoriová, 11.místo Agáta Tušlová